Visie

Even voorstellen

Wij zijn Liesbeth en Gert en we willen jullie onze interesses tonen. Zoals je ziet hebben we de naam 't Kleinhof gekozen. Ten opzichte van de grote agrarische bedrijven, werken we in alles wat we doen (varkens, koeien, legkippen, akkerbouw, ….) op zeer kleine schaal, vandaar 't Kleinhof.

Gert en Liesbeth

We zijn stapsgewijs verder gegroeid in het uitbouwen van ‘t Kleinhof.

Ons basisprincipe zijn bewust en zelfvoorzienend leven volgens de seizoenen.
Gezonde voeding in samenwerking met de stroom van de natuur.

Zo zijn we begonnen met een klein moestuintje.
Van de klassiekers zoals wortelen, bonen, sla, kolen, witloof, rode biet, venkel aardappelen en minder bekende zoals aardpeer en pastinaak zijn we uiteindelijk zover gekomen dat we zo goed als het jaar door zelfgekweekte groenten en fruit eten.
Met ons speltmeel kunnen we ook voorzien in zelf gebakken brood.

Bij alles staat voorop dat we op een natuur- en diervriendelijke manier werken. De akkerbouwpercelen, weides, kippen en koeien zijn ondertussen ook bio-gecertificeerd (Tuv Nord Integra).

We proberen ook stelselmatig ieder jaar iets nieuw uit zoals het houden van bijen, persen van appelsap, roken en drogen van hespen.

Oorspronkelijk stond het zelfvoorzienend zijn centraal, maar door de vele positieve reacties willen we in de mate van het mogelijke anderen laten meeproeven van onze producten. Dit geeft ook voor ons veel voldoening en motivatie om verder te gaan.

 

Onze intentie is om mensen bewust te maken van het belang van gezonde voeding in ons dagelijks functioneren.