Visie

Even voorstellen

Wij zijn Liesbeth en Gert en samen met onze 3 zonen Ebert , Martijn en Tristan willen we jullie onze interesses tonen. Zoals je ziet hebben we de naam 't Kleinhof gekozen. Ten opzichte van de grote agrarische bedrijven, werken we in alles wat we doen (varkens, koeien, legkippen, bijen, akkerbouw, ….) op zeer kleine schaal, vandaar 't Kleinhof.

Liesbeth, Gert, Ebert, Martijn en Tristan
Martijn, Gert, Tristan, Liesbeth, Ebert en de hond Rocky

We zijn stapsgewijs verder gegroeid in het uitbouwen van ‘t Kleinhof.

Ons basisprincipe is zelfvoorzienend leven waaronder gezonde voeding en samenwerken met de natuur centraal staat.

Eerst zijn we begonnen met een klein moestuintje. Van de klassiekers zoals wortelen, bonen, sla, kolen, witloof, rode biet, venkel aardappelen en minder bekende zoals aardpeer en pastinaak zijn we uiteindelijk zover gekomen dat we zo goed als het jaar door zelfgekweekte groenten en fruit eten. Met ons speltmeel kunnen we ook voorzien in zelf gebakken brood.

Ook hebben we onze eigen koeien, varkens, vleeskippen en kalkoenen, zodat we op het gebied van vlees ook niets meer moeten aankopen.

We proberen ook stelselmatig ieder jaar iets nieuw uit zoals het houden van bijen, persen van appelsap, roken en drogen van hespen.

Bij alles staat voorop dat we op een natuur- en diervriendelijke manier werken. De akkerbouwpercelen, weides en koeien zijn ondertussen ook bio-gecertificeerd (Tuv Nord Integra).

Oorspronkelijk stond het zelfvoorzienend zijn centraal, maar door de vele positieve reacties willen we in de mate van het mogelijke anderen laten meeproeven van onze producten. Dit geeft ook voor ons veel voldoening en motivatie om verder te gaan.

Liesbeth is midden 2016 begonnen vanuit haar job als lerares haar- en schoonheidsverzorging verder op zoek gegaan om haar en gelaat op een natuurlijke wijze te verzorgen. Nu kunnen jullie dus bij haar terecht voor haar- en gelaatsbehandelingen met natuurlijke producten.